S prevozom do tisoč želja!

V akciji »S prevozom do 1.000 želja« Zavod Sopotniki s skupnimi močmi s Toyoto Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije uresničujemo skrite želje starejših.

V sklopu akcije bomo starejše zapeljali na morje, na Bled, v Mozirski gaj, v živalski vrt, na obisk k znancu iz mladostnih let in podobno.

Ko smo se Sopotniki ustanovili, smo imeli vizijo, da bomo starejše vozili na izlete in na lepše. Zaradi ogromne zasedenosti vozil s prevozi k zdravnikom in v trgovine, nam čas ni dopuščal, da bi bilo izpolnjevanje skritih želja starejših del osnovne storitve.

V poslanstvu in vrednotah smo se našli z družbo Toyota Slovenija, Olimpijskim komitejem Slovenije in GIZ ACS. Sodelovanje družbe Toyota Slovenija in Zavoda Sopotniki spada v kontekst pobude Mobilnost za vse (Mobility For All), s katero želi korporacija Toyota na globalni ravni osveščati javnost o pomenu demokratičnega dostopa do mobilnosti, ne glede na kakršnekoli omejitve.

Prva želja v nizu tisočih je izpolnjena. Izpolnil pa jo je Dejan Zavec

Na lep poletni dan je na vratih gospe Marije Žgavec iz Čekovnika nad Idrijo pozvonilo. Pred njo je stal nihče drug kot Dejan Zavec. Le kdo bi bil boljši šofer kot on. Dejan je borec v življenju in v ringu. Globoko v sebi nežna duša, polna empatije in ljubezni do soljudi. Predvsem pa je človek ki rad uresničuje želje in drugim pričara prijetne trenutke. »Ko sem Dejana zagledala pred vrati, nisem verjela, da je vse to sploh res,« je zaupala gospa Marija. Usedla sta se v športnega terenca RAV4, Dejan za volan, gospa pa, kot se spodobi, na udoben zadnji sedež. In sta šla na pot. Slabi dve uri vožnje sta minili, kot bi mignil. »Pogovarjala sva se o vseh življenjskih skrivnostih,« je zaupala gospa Marija. Na kosilu na Blejskem gradu so se dobili še s predsednikom družbe Toyota Adria Kensukejem Cučijo, Tanjo Mohorič, direktorico GIZ ACS in Markom Zevnikom, direktorjem Zavoda Sopotniki. Tistim, ki so sodelovanje in navsezadnje prvo od aktivnosti programa »S prevozom do tisoč želja«, ki deluje v sklopu storitev Zavoda Sopotniki, tudi omogočili. Za zaključek sanjskega dneva so gospo odpeljali še na obisk k vnukinji in pravnukinji.

 

Partnerji o sodelovanju v akciji 

»Neizmerno smo veseli sodelovanja z družbo Toyota Adria, saj bomo z njihovo pomočjo lahko starostnikom omogočili tiste najnujnejše prevoze, poleg tega pa bomo lahko marsikomu uresničili kakšno dolgoletno željo«, je navdušen Marko Zevnik, direktor Zavoda Sopotniki.

»Na Japonskem je skrb za starejše pomemben del družbe. In zato smo se tako razveselili sodelovanja z zavodom Sopotniki. Ponosni smo, da smo del tega projekta in da bomo čim več ljudem olajšali življenje in jim pričarali kakšen nepozaben trenutek,« je povedal Kensuke Cučija, predsednik družbe Toyota Adria.

Podobnega mnenja je tudi Tanja Mohorič, direktorica GIZ ACS: »Res me veseli, da so se našli Sopotniki in Toyota. Naš osnovni namen je povezovanje pravih partnerjev v dobre zgodbe. In to sodelovanje je zagotovo zgodba z bogato vsebino.«


Pridruži se ekipi prostovoljnih voznikov in prispevaj svoj delček za boljši jutri!

Piši nam na info@sopotniki.org