zavod-sopotniki-dan-za-spremembe-2018-sopotniki-brežice

Dan za spremembe 2018 Sopotniki Brežice

Sopotniki vsako leto sodelujemo pri nacionalnem dnevu prostovoljstva, Dnevu za spremembe, v organizaciji Slovenske filantropije.

V enoti Brežice smo se odločili, da povežemo med seboj kužke v zavetišču, naše prostovoljce in starejše občane, ki so naši uporabniki. Najprej smo starostnike pripeljali do zavetišča, nato smo si zavetišče ogledali, ter se zatem skupaj veselo odpravili na sprehod.

Bil je sončen dan in zelo lepo je bilo. 

Naj bo vsak dan, dan za spremembe.

 

 

 


zavod-sopotniki-1.-marec-2018-začetek-enote-6-postojna

1. april 2018 - začetek enote 7 - Pivka

S 1. aprilom 2018 se odpira enota 7 - Pivka, ki bo pokrivala območje občine Pivka. Zelo smo veseli, da lahko našo storitev ponudimo starostnikom, ki živijo v oddaljenih pivških vaseh. 

Enoto odpiramo v sodelovanju z Občino Pivka in Centrom za socialno delo Postojna. Koordinatorka enote je postala Martina Stegel, ki bo prijazno skrbela za starostnike in odlično skupino prostovoljcev.

Srečno na sopotniških poteh!

 

 


zavod-sopotniki-v-marcu-2018-z-novo-koordinatorko-enote-kras-brkini

V marcu 2018 z novo koordinatorko enote Kras-Brkini

V marcu smo na sedežu Sopotnikov dobili okrepitev.

Da se naša koordinatorka programa, Anu Kahuna lahko povsem posveti koordiniranju programa, smo sprejeli v ekipo Martino Pangos, ki je postala koordinatorka enote Kras-Brkini.

Martini želimo srečno na novem delovnem mestu! 

 

 


zavod-sopotniki-1.-februar-2018-začetek-enote-5-kočevje

1. marec 2018 - začetek enote 6 - Postojna

S 1. marcem 2018 se odpira enota 6 - Postojna, ki bo pokrivala podeželske vasi občine Postojna. Zelo smo veseli, da lahko našo storitev ponudimo starostnikom v Notranjsko-Primorski regiji. 

Enoto odpiramo v sodelovanju z Občino Postojna. Koordinatorka enote je postala Ljubica Gutnik, ki bo prijazno skrbela za starostnike in super skupino prostovoljcev.

Srečno na poti!

 

 


zavod-sopotniki-enota-sevnica-v-letu-2018

1. februar 2018 - začetek enote 5 - Kočevje

S 1. februarjem 2018 se odpira enota 5 - Kočevje. Zelo smo veseli, da smo se s Krasa, Brkinov in Posavja preselili še v Dolenjsko statistično regijo. 

Enoto odpiramo v sodelovanju z Občino Kočevje. Koordinatorka enote je postala Anita Rauh, ki bo prijazno skrbela za starostnike in naše odlične prostovoljce.

Srečno na vseh sopotniških poteh!

 

 


zavod-sopotniki-15.-januar-odprtje-enote-4-krško

Enota Sevnica v letu 2018

Sevnica je naša druga enota, ki smo jo ustanovili v aprilu 2017. Z januarjem 2018 vanjo vstopa nova koordinatorka enote, Klaudija Cigole.

Od nas se poslavlja Tanja Kralj in Družinski inštitut Zaupanje. Iskrena zahvala za dobro "prevoženo" leto 2017. Želimo jim vse dobro na prihodnjih poteh.

V letu 2018 začenjamo tudi novo sodelovanje. Poleg Občine Sevnica bo z nami pri izvajanju storitve sodeloval Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino Sevnica (KŠTM).

 

 


zavod-sopotniki-15.-januar-odprtje-enote-3-brežice

15. januar - odprtje enote 4 - Krško

15. januarja 2018 smo odprli tudi enoto 4, ki bo pokrivala občino Krško. Enota deluje v sodelovanju z Občino Krško in Centrom za socialno delo Krško.

Koordinatorka enote je postala Nina Kolenc, ki bo usklajevala prevoze starostnikov ter koordinirala in skrbela za naše super prostovoljce.

Srečno na vseh poteh!

 


zavod-sopotniki-sopotniki-v-leto-2018-z-novimi-enotami

15. januar - odprtje enote 3 - Brežice

15. januarja 2018 smo odprli enoto 3, ki bo pokrivala občino Brežice. Enota deluje v sodelovanju z Občino Brežice in Javnim Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

Koordinator enote je postal Marko Manzini, ki bo usklajeval prevoze starostnikov ter koordiniral in skrbel za naše super prostovoljce.

Srečno na vseh poteh!

 


zavod-sopotniki-novoletni-dogodek-nvo-s-potencialom-obalno-kraške-regije,-2017

Sopotniki v leto 2018 z novimi enotami

V začetku leta 2018 Sopotniki aktivno odpiramo nove enote po Sloveniji.

Na ta način bomo zagotovili mobilnost in posledično dostop do storitev še večjemu številu starostnikov, ki živijo v podeželskih občinah.

Srečno na poti! :)  

 

 


zavod-sopotniki-predstavitveni-dogodek-v-brežicah,-2017

Novoletni dogodek NVO s potencialom Obalno-kraške regije, 2017

V letu 2016, na osnovi razpisa stičišča nevladnih organizacij Obalno-kraške regije, smo prejeli naziv Nevladna organizacija s potencialom. V četrtek, 7. 12.,  smo se srečale nevladne organizacije s potencialom, na povabilo našega stičišča, ki ga vodi Kulturno Izobraževalno Društvo Pina. Pozdravil in nagovoril nas je direktor PiNE, Vid Tratnik. Pregledali smo delo stičišča in prisluhnili dobrim zgodbam naših sodelavcev Centre for the Legal Protection of Human RightsPrimorsko svetovalno središčeNomed Media, podeljena pa je bila tudi nagrada za najboljše diplomsko delo, na področju NVO sektorja. Za konec nas je čakal prijeten kulturni program.

Hvala, našemu stičišču, ki nas vzpodbuja, nam svetuje in nudi podporo.  

 

 


zavod-sopotniki-sopotniki-z-2018-v-občini-krško

Predstavitveni dogodek v Brežicah, 2017

V sredo, 6. decembra, na Miklavža, smo se Sopotniki prvi krat javno predstavili v Občini Brežice, natančneje v Mestni hiši Brežice. Povedali smo svojo zgodbo, delili z vami naša načela in poslanstvo, vam predstavili prostovoljsko delo. Dogodka so se udeležili predstavniki brežiških uradnih organizacij in zainteresirana javnost. Tudi prve kandidate za prostovoljce smo že dobili.

Vljudno vabimo vse, ki bi želeli postati naši prostovoljci v občini Brežice, da se udeležite prvega usposabljanja, ki bo v petek, 15. 12., ob 10. uri, v Mestni hiši Brežice, 1. nadstropje, večnamenska dvorana. Usposabljanje bo trajalo do 16. ure.

Za prijavo na usposabljanje nas pokličite: 041 744 947. S klikom na povezavo, pa izveste še nekaj več, kako prostovoljsko delo pri nas poteka.

 

 

 


zavod-sopotniki-pametne-vasi-za-ohranitev-primorskega-podeželja,-2017

Sopotniki z 2018 v občini Krško

Sopotniki svoje poti širimo. 

Z veseljem delimo novico, da bomo storitev brezplačnih prevozov ponudili v občini Krško, v sodelovanju z Občino Krško in Centrom za socialno delo Krško.

Vljudno vas vabimo na predstavitveni dogodek in slavnostni podpis pogodbe, v torek, 12. 12. 2017, ob 10. uri, v Dvorani v parku, Krško.

 

 

 


zavod-sopotniki-sopotniki-z-2018-v-občini-brežice

Pametne vasi za ohranitev primorskega podeželja, 2017

V petek, 1. decembra smo se predstavili na dogodku Pametne vasi za ohranitev primorskega podeželja, v organizaciji evropskega poslanca Franca Bogoviča.

Dogodek se je odvijal v prostorih Krajevne skupnosti Škofije. Več o dogodku na povezavi. O dogodku je bil posnet prispevek TV Koper - Capodistria, v oddaji Primorska Kronika - kliknite, kjer lahko prisluhnete izjavi Marka Zevnika, direktorja in ustanovitelja Sopotnikov.

Za povabilo se, gospodu Francu Bogoviču, iskreno zahvaljujemo.

 


zavod-sopotniki-jesensko-usposabljanje-prostovoljcev-2017

Sopotniki z 2018 v Občini Brežice

Z veseljem z vami delimo nadvse dobro novico, da bomo Sopotniki storitev brezplačnih prevozov za starejše ponudili z letom 2018, v Občini Brežice, v sodelovanju z Občino Brežice in Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

Pripravljalne aktivnosti že tečejo in smo v fazi nabora novih prostovoljcev, v začetku decembra pa že pripravljamo predstavitveni dogodek.

Če te delo s starejšimi v Občini Brežice, veseli, če rad voziš in pomagaš, nas pokliči na 041 744 947 ali pa se prijavi preko spletnega obrazca in postani Sopotnik tudi ti!

Več tudi na povezavi, na občinski na spletni strani.

Sopotnike in prostovoljsko delo bomo v Brežicah predstavili v sredo, 6. 12. 2017, ob 11. uri, v Mestni hiši Brežice.

Prisrčno vabljeni!

 

 


zavod-sopotniki-konferenca-človek-človeku-sopotnik-2017,-v-sevnici

Jesensko usposabljanje prostovoljcev 2017

Letošnjo jesen smo se prostovoljci usposabljali v Sevnici. Pričeli smo v prostorih Mladinskega centra Sevnica in se usposabljali s pomočjo mentorja Primoža Jamška s Slovenske filantropije. Nadaljevali smo z utrjevanjem pravil prostovoljskega dela pri Sopotnikih in se še družili na Gradu Sevnica.

Več o našem druženju v video vsebini.

Hvala, Slovenski filantropiji za podporo, Družinskemu inštitutu Zaupanje za gostoljubje in KŠTM Sevnica za dovoljenje za uporabo prostorov Mladinskega centra Sevnica. 

 

 

 


zavod-sopotniki-dokumentarni-film-“ob-prazniku-občine-sevnica-2017”

Konferenca Človek človeku Sopotnik 2017, v Sevnici

Na konferenci Človek človeku Sopotnik, ki je potekala v sklopu prireditev ob občinskem prazniku ter je bila namenjena predstavnikom sevniških javnih ustanov in zavodov za spoznavanje in izmenjavo izkušenj, sta spregovorila ustanovitelj in direktor Zavoda Sopotniki, Marko Zevnik in koordinatorka enote Sevnica, Tanja Kralj (Družinski inštitut Zaupanje). 

Poleg načina naše organiziranosti, smo povedali tudi lepe in dobre zgodbe, ki jih pišemo. 

V sevniški občini storitve programa Sopotniki redno uporablja že blizu 90 občanov, v izvajanje pa je vključenih več prostovoljcev.

Klice v Sevnici sprejemamo od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro, in sicer na telefonski številki 031 33 81 87.

Hvala, Družinskemu inštitutu Zaupanje, Občini Sevnica, Centru za socialno delo Sevnica in KŠTM Sevnica!

 

 

 

 


zavod-sopotniki-nočni-obisk-na-radiu-slovenija-2017

Dokumentarni film “Ob prazniku Občine Sevnica 2017”

Za osrednjo prireditev občinskega praznika Občine Sevnica, ki se je odvijala 10. novembra, je bil posnet dokumentarni film “Ob prazniku Občine Sevnica 2017”. V njem smo našli svoje mesto tudi mi! – najdete nas na 14. minuti.

Vabljeni k ogledu! Kliknite na povezavo.

Hvala ustvarjalcem, da ste v vsebino dobrih zgodb v Občini Sevnica, uvrstili tudi Sopotnike!

 

 

 

 


zavod-sopotniki-sevniški-sopotniki-v-dolenjskem-listu-2017

Nočni obisk na Radiu Slovenija 2017

Na povezavi lahko prisluhnete oddaji, Nočni obisk, na Radiu Koper, v kateri smo se 27. oktobra predstavili Zavod Sopotniki. V pogovoru sta sodelovala direktor in ustanovitelj, Marko Zevnik ter koordinatorka programa, Anu Kahuna.

Hvala, Radiu Slovenija za povabilo v studio, da smo lahko delili izkušnje in zgodbe s sopotniških poti. 

 

 

 


zavod-sopotniki-evropski-teden-mobilnosti-2017

Sevniški Sopotniki v Dolenjskem listu 2017

V Prilogi Živa, Dolenjski list, je bila 6. oktobra predstavljena sevniška enota Sopotnikov.

Hvala novinarki in uredništvu za lepo predstavitev in hvala prostovoljnim voznikom in koordinatorki - da omogočate, da tako lepe zgodbe lahko obstajajo.

 

 

 


zavod-sopotniki-praznik-občine-hrpelje-kozina-2017

Evropski teden mobilnosti 2017

V letošnjem letu smo se tudi Sopotniki odločili sodelovati pri Evropskem tednu mobilnosti 2017. Skupaj z MC Podlaga Sežana smo naše skupne aktivnosti poimenovali s sloganom Pridi z mano - zame, zate, za naravo! Sopotnikom so se nam na naših poteh pridružili župani in predstavniki občin, v katerih delujemo - Divače, Hrpelj -Kozine, Sežane in Sevnice, ki so postali častni prostovoljci Sopotnikov.

KLIKNITE! :

- več o vseh aktivnostih si lahko preberete, pogledate fotografije in videe na naši podstrani: http://www.sopotniki.org/evropski-teden-mobilnosti.html,

- o našem druženju v Sevnici na povezavi: https://www.posavskiobzornik.si/novice/sevniski-zupan-castni-prostovoljec-sopotnikov,

- o nas v Primorskih Novicah: http://www.primorske.si/novice/srednja/v-brkinih-si-prevoze-delijo in si

- ogledate prispevek o nas na TV SLO 1: http://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174492593.

Iskrena zahvala vsem za sodelovanje!

 

 


zavod-sopotniki-praznik-občine-sežana-2017

Praznik občine Hrpelje - Kozina 2017

Tudi na prazniku občine Hrpelje - Kozina smo zbirali dobre misli za naše starejše občane. Samo, da smo tokrat res morali paziti, da nas ne odpihne. Vseeno smo zbrali nekaj dobrih namenov. Hvala vsem za sodelovanje in se vidimo ponovno drugo leto!

 

 


zavod-sopotniki-dan-za-spremembe-2018-sopotniki-kočevje

Dan za spremembe 2018 Sopotniki Kočevje

Sopotniki vsako leto sodelujemo pri nacionalnem dnevu prostovoljstva, Dnevu za spremembe, v organizaciji Slovenske filantropije.

V enoti Kočevje smo se odločili, da vsem našim uporabnikom pošljemo zelo lepo ljudsko pripoved Pšenica, najlepši cvet, ki so jo vsi prejeli na dom :)

Prejeli smo vrsto zahval in toplih ter prijaznih besed. Kar je res, je res: modorst življenjskih izkušenj je prav spoštovati!

Naj bo vsak dan, dan za spremembe.

 

 

 


zavod-sopotniki-dovolj-za-vse-zemljevid-2017

Praznik občine Sežana 2017

Na Prazniku občine Sežana smo Sopotniki zbirali dobre misli za starejše. Vsaka oddana v našo posebno skrinjico, pa je bila tudi nagrajena. Vsem, ki ste podarili dobro željo, se lepo zahvaljujemo.

Se vidimo naslednje leto!

 


zavod-sopotniki-spomladansko-usposabljanje-prostovoljcev-2017

Dovolj za vse - zemljevid 2017

Sopotniki smo v okviru projekta Dovolj za vse – Skupnostno upravljanje z življenjskimi viri, uvrščeni na interaktivni zemljevid dobrih praks. Zemljevid so v okviru projekta pripravile organizacije UmanoteraFocus društvo za sonaraven razvoj in PIC. Vzpostavljena pa je tudi nova spletna stran. Kliknite na zemljevid in nas poiščite - smo pod Vremski Britof 
www.DovoljZaVse.si


zavod-sopotniki-sopotniki-v-sodelovanju-z-zavodom-za-zaposlovanje-rs-2017

Spomladansko usposabljanje prostovoljcev 2017

V soboto, 10. junija, smo bili prostovoljci Sopotnikov, tako iz kraško brkinske kot tudi sevniške enote, pridni in se usposabljali. V goste in k sodelovanju smo povabili Slovenska filantropija. Med seboj smo izmenjali izkušnje s sopotniških poti, se spoznavali in krepili znanje o delu s starostniki. Pripravljeni na nove sopotniške izzive gremo naprej. Hvala, Slovenska filantropija, še posej Primožu Jamšku za podporo, sodelovanje in pomoč 


zavod-sopotniki-tek-v-lipici-tečem,-da-pomagam-2017

Sopotniki v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje RS 2017

V petek, 19. maja smo v okviru TVU - Teden vseživljenjskega učenja na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije - Urad za delo Sežana aktivnim iskalcem zaposlitve in širši javnosti predstavljali poslanstvo Zavoda Sopotniki in prednosti ter značilnosti prostovoljskega dela pri nas. Odziv poslušalcev je bil dober, sedaj pa upamo, da se nam bo kdo od udeleženih pridružil v prostovoljskih vrstah. Hvala organizatorjem za povabilo.

Posebna zahvala pa našima dvema aktivnima prostovoljkama Blažki in Ani, ki sta predstavitev podprli s svojo izkušnjo prostovoljskega dela pri nas. 


zavod-sopotniki-pametne-vasi-nove-tehnologije-2017

Tek v Lipici - Tečem, da pomagam 2017

V soboto, 13. maja smo tekli. Udeležili smo se prvega Teka v Lipici, v organizaciji Lions Cluba Sežana. Teka so se udeležili kot tekači tudi trije naši prostovoljci in ustanovitelj ter direktor Zavoda Sopotniki - Marko Zevnik. Drugi prostovoljci pa so ob progi vneto navijali za svoje prostovoljske prijatelje! Bilo je sončno in toplo. Sredstva dobrodelnega teka Tečem, da pomagam, bodo šla v namen zgodnje obravnave slepih in slabovidnih otrok in prevozov za starejše Sopotniki. Hvala vsem, ki ste prispevali in sodelovali! In iskrena zahvala organizatorjem!

Več o dogodku in obrazec za donacije najdete na spletni strani: http://www.tekvlipici.si/

Hvala, da pomagate!

 


zavod-sopotniki-dan-za-spremembe-2017-dan-za-sodelovanje

Pametne vasi - nove tehnologije 2017

V petek, 12. maja, smo se udeležili omizja Pametne vasi, v organizaciji evropskega poslanca Franc Bogovič. Omizja se je udeležila tudi evropska komisarka Violeta Bulc. Na dveh omizjih smo izmenjali izkušnje in znanja ter nakazali v katero smer bo šel razvoj podeželja. V drugem delu smo kot primer dobre prakse sodelovali tudi mi, nevladna organizacija Zavod Sopotniki. Naše delo je predstavil ustanovitelj in direktor, Marko Zevnik. Hvala organizatorjem za povabilo.

Vsebina, ki je tekla:

Živimo v času nove tehnološke revolucije – digitalizacije. Medtem ko jo urbana okolja sprejemajo s širokimi rokami, pa podeželje ne more držati tempa prilagajanja tehnološkim spremembam. To je danes aktualni izziv za večino slovenskih občin, še posebej podeželskih. Zato bodo na omizju »Pametne vasi« strokovnjaki s širokega spektra področij ugotavljali, kako lahko ta trend spremenimo ter izkoristimo nove pristope, kot so pametne vasi, delitvena ekonomija (npr. souporaba vozila oz. delitev vožnje oz. angleško: »car & ride sharing«), precizno kmetijstvo, kratke prehranske verige ter za to, da kakovost življenja na podeželju ostane primerljiva z mestnim in da podeželje (p)ostane razvito, vitalno ter poseljeno.

 


zavod-sopotniki-ob-dnevu-žena-2017

Dan za spremembe 2017 - Dan za sodelovanje

Sopotniki smo v soboto, 8. aprila že tretje leto zapored sodelovali v nacionalni prostovoljski akciji Dan za spremembe (Prostovoljstvo.org). Tokrat smo moči združil z Zavod Dobra pot in MC Podlaga Sežana ter Škocjan Caves Park, Slovenia.

Letošnje leto so bile akcije po vsej Sloveniji izvedene na temo sodelovanja. Našo smo poimenovali Z VREDNOTAMI ZA BOLJŠI SVET, saj je bil namen in cilj delavnice prenos vrednostnih sistemov starejših na mlade in obratno. Zbrali smo se ljudje različnih generacij v Parku Škocjanske jame in ugotavljali, da nas druži mnogo več kot izgleda na prvi pogled in da leta niso pomembna, ko gre za človečnost. Dopoldne smo preživeli ob različnih aktivnostih, ob pogovoru, smehu in izmenjavi življenjskih izkušenj. Iskali smo skupne točke in načine, kako bi lahko mladi in starejši v vsakdanjem življenju bolje sobivali skupaj. Dobro je bilo slišati mnenja ljudi, ki so odraščali v tako različnih časih in okoljih in lepo je bilo videti, kako so bili pogovori polni spoštovanja in pripravljenosti najti skupno pot. Na koncu smo se strinjali, da kjer je volja, tam je tudi pot in da je vse mogoče.

Našli smo veliko skupnih vrednot in se razšli zadovoljni, s toplim občutkom povezanosti in željni nadaljnjega sodelovanja. Zagotovo se bomo še srečali.

Dan za spremembe je nacionalna prostovoljska akcija, ki poteka vsako leto v organizaciji Slovenske filantropije. 


zavod-sopotniki-nova-enota-sopotnikov-v-sevnici-2017

Nova enota Sopotnikov v Sevnici 2017

S 3. aprilom 2017 smo Sopotniki odprli novo enoto v Sloveniji, v Občini Sevnica.

Srečno na poti sevniški prijatelji!


zavod-sopotniki-sopotniki-se-širimo-v-občino-sevnica

Ob Dnevu žena 2017

Naš prostovoljec Tomaž je ob Dnevu žena, 8. marca našim uporabnicam ob prazniku podaril rožice!

Vse dobro želimo vsem ženskam ob Dnevu žena!


zavod-sopotniki-na-predstavitvi-osnutka-zakona-o-nvo

Sopotniki se širimo v Občino Sevnica

V ponedeljek, 6. februarja je v Sevnici, v Trškem dvorcu, potekala prva predstavitev Zavoda Sopotniki potencialnim prostovoljcem oz. zainteresirani javnosti. Na začetku nas je pozdravil župan Občine Sevnica, g. Srečko Ocvirk, s predstavitvijo zavoda in prostovoljskega dela pa je nadaljeval Marko Zevnik, direktor Zavoda Sopotniki. Po predstavitvi so sledila vprašanja udeležencev in naši odgovori nanje. Hvala občini za prijeten sprejem in za vso podporo ter sodelovanje. Nova enota bo v Sevnici zaživela v kratkem in verjamemo, da bo tako kot prva naredila veliko dobrega za starejše občane.


zavod-sopotniki-novo-leto-2017

Na predstavitvi osnutka Zakona o NVO

V četrtek, 19. januarja 2017 smo se Sopotniki udeležili predstavitve novega osnutka Zakona o nevladnih organizacijah. Osnutek so nam predstavili predstavniki Ministrstva za javno upravo in direktor CNVOS, g. Goran Forbici. Sopotniki smo se na povabilo direktorja ISKRA - Stičišče NVO Istre in Krasa g. Vida Tratnika povabilu odzvali. Marko Zevnik, direktor Sopotnikov je predstavili naše delovanje in izpostavil izzive, s katerimi se srečujemo kot nevladna organizacija. Skupaj z Zavod Dobra pot pa smo podali tudi nekaj predlogov za boljše sodelovanje vseh družbenih ravni.


zavod-sopotniki-novoletni-dogodek-zavoda-sopotniki

Novo leto 2017

Ob zadnjih urah letošnjega leta vam želimo, da bo vaše leto 2017 novo najboljše leto.
Naj bo polno zdravja, sreče in bližine dobrih ljudi. Upamo, da tudi zato, ker sodelujete z nami.

Sopotniki


zavod-sopotniki-vabilo-na-novoletni-dogodek-sopotnikov

Novoletni dogodek Zavoda Sopotniki

Ob zaključku leta 2016, smo Sopotniki 12. decembra v našo družbo povabili sodelavce, uporabnike in vse, ki jih zanima, kdo Sopotniki smo. 

Sopotniki že v samem imenu izpostavljamo, da smo zavod za medgeneracijsko solidarnost, saj se zavedamo pomena sodelovanja med različnimi generacijami. Le s sodelovanjem, z medsebojno pomočjo in spoštovanjem je mogoče graditi most med generacijami.

K soustvarjanju Novoletnega dogodka smo tako v goste povabili učence 7., 8. in 9. razreda OŠ Prule. Ponosni in hvaležni smo, da smo lahko sodelovali z njimi, saj smo poleg povezovanja različnih generacij povezali tudi različne kraje. Štiristo let po smrti velikega angleškega dramatika Williama Shakespearja so na OŠ Prule po njegovi predlogi dramskega dela pripravili glasbeno-dramsko predstavo Romeo in Julija. V glasbeno-dramski predstavi so nam mladi ustvarjalci predstavili svoje talente igre, petja, plesa in recitacije, sami so izdelali kostume in sceno. Ta večer nas je objela toplina otroških src in pričarala čaroben večer! Hvala vam otroci in vašim mentoricam - ge. Pini Hu, ge. Manji Brinovšek, ge. Tini Pančur in ge. Suzani Zgonec, da ste ustvarili tako čudovito predstavo! Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri organizaciji. Našim sodelavcem za obisk in vse dobre misli, ki ste jih delili z nami, za podporo - županji občine Divača, ge. Alenki Štrucl Dovgan, županji občine Hrpelje-Kozina, gospe Saši Likavec Svetelšek, županu občine Sevnica, gospodu Srečku Ocvirku in ravnatelju OŠ Prule, g. Dušanu Mercu. Hvala našim uporabnikom za hrabrost!

Na novoletnem dogodku smo prvič uradno javnosti sporočili, da se Sopotniki širimo z novo enoto v Občino Sevnica.

Sopotniki stopamo pogumno naprej, novim izzivom naproti, da starejšim omogočimo dostojnejše življenje.

Človek človeku Sopotnik.


zavod-sopotniki-sopotniki-na-fotografski-razstavi-maria-magajne

Vključevanje dobrih praks trajnostne mobilnosti v naše okolje

Storitev Zavoda Sopotniki je z letošnjim letom opisana v zborniku Trajnostna mobilnost v praksi. Izdali oz. uredili so ga Društvo Fokus (društvo za sonaraven razvoj), CIPRA Slovenija (društvo za varstvo Alp) in IpoP (Inštitut za politike prostora).

V četrtek, 8. decembra 2016, se je v City Hotelu v Ljubljani, odvila konferenca z naslovom Vključevanje dobrih praks trajnostne mobilnosti v naše okolje. Na konferenci je spregovoril tudi Marko Zevnik, ustanovitelj in direktor Zavoda Sopotniki ki je predstavil naše delovanje in prizadevanja. V odgovor smo prejeli veliko pohval. 

Dvorana je bila nabito polna, poleg zanimivih govornikov se je konference udeležilo tudi veliko predstavnikov slovenskih občin.  Hvala društvu Fokus, CIPRI Slovenije, IpoP-u in Ministrstvu za okolje in prostor za to, da so v nas prepoznali dobro prakso, za podporo in sodelovanje! 

 


zavod-sopotniki-sopotniki-na-facebooku!

Sopotniki na fotografski razstavi Maria Magajne

V soboto, 26. novembra 2016, smo se Sopotniki na povabilo Mladinskega centra Podlaga iz Sežane odpravili v Trst . 

Udeležili smo se medgeneracijskega obiska fotografske razstave Maria Magajne v palači Gopčevič. Bilo je veselo in nadvse poučno. Fotografije poleg svoje zgodovinske vrednosti nosijo lepoto. Po razstavi nas je popeljal kustos Robi Jakomin.

Na izlet so se prijavile tri super Sopotnice, ki so bile nad dnevom navdušene in zelo zadovoljne! Prav tako pa naša prostovoljka! Poleg poti do Trsta so spoznale tudi dobršen del še neodkritega Krasa! 

Hvala MC Podlaga za sodelovanje in povabilo. Hvala kustosu Robiju Jakominu. 


zavod-sopotniki-sopotniku-na-facebooku

Sopotniki na Facebooku!

Od novembra 2016 imamo Sopotniki tudi Facebook stran! Najdete nas pod imenom Sopotniki :).

Lokvanj je posnel letos poleti naš prostovoljec na sopotniških poteh in jo objavil na svojem FB profilu.

Všečkajte našo stran in sledite našim novostim in dogodkom! 


zavod-sopotniki-sopotniki-smo-nvo-s-potencialom!

Sopotniki smo NVO S POTENCIALOM!

V letošnjem letu smo se Zavod Sopotniki prijavili na razpis stičišča nevladnih organizacij Istre in Krasa ISKRA.

Z veseljem delimo novico, da smo bili izbrani in prepoznani kot organizacija, ki ima v sebi potencial za razvoj in rast. Deležni bomo dodatnih usposabljanj in izobraževanj ter mentorstva, da razvijamo Sopotnike do polnega potenciala! Veselimo se dela in novega znanja in tega, da bodo naši uporabniki še bolj zadovoljni ter da se morda Sopotniki zapeljemo po še več cestah slovenskih občin!

 


zavod-sopotniki-s-sopotniki-prvič-v-kosovelov-dom

S Sopotniki prvič v Kosovelov dom

Z veseljem povemo, da smo Sopotniki dobili prvo naročilo za vožnjo na kulturno prireditev v Kosovelov dom.

Naša uporabnica in z njo tudi prostovoljka sta si ogledali dokumentarni film Prečkanje Islandije. Komentar naše uporabnice na film pa je bil: sneg, mraz, veter in nič gejzirjev :)

Povabilo še vedno velja - opogumimo se in pojdimo pogledat v svet!


zavod-sopotniki-s-sopotniki-na-kulturne-prireditve-v-kosovelov-dom

S Sopotniki na kulturne prireditve v Kosovelov dom

Z novembrom 2016 Sopotniki začenjamo sodelovanje s Kosovelovim domom v Sežani.

Naša želja je, da bi starejši občani koristili našo storitev prevoza ne samo k zdravniku ali v trgovino, ampak da bi se z nami zapeljali tudi na lepše - na kulturne prireditve v Kosovelov dom. Menimo, da so starejši zaklad življenjskih izkušenj in želimo si, da bi jim omogočili socialno vključenost in druženje izven štirih sten doma.

Zato starejši občani toplo vabljeni, da nas pokličete in se z nami zapeljete v Kosovelov dom!

 


zavod-sopotniki-nisi-sam.-vsi-smo-na-isti-poti

Nisi sam. Vsi smo na isti poti.

V letošnjem letu smo na našo pobudo Zavod Sopotniki, Zavod Dobra pot in Mladinski center Podlaga združili moči in sodelovali pri nacionalni akciji 72 ur

Gre za projekt, ki aktivira mlade in jim predstavlja pomen prostovoljstva.

Odločili smo se, da tokrat združimo mlade in starejše - uporabnike Zavoda Sopotniki. 

Srečali smo se v treh skupinicah, v petek in soboto 28. in 29. 10. 2016 - mladi in starejši ter se družili ob kavici in dobrih slaščicah slaščičarne Vesna v Lokvi. Med seboj smo podelili veliko izkušenj, starejši so bodrili mlade, jim vlivali upanje in kazali pot v življenju ter nizali dobre nasvete za življenje. Veliko skritega je bilo povedanega, veliko dobronamernega podeljenega.

V nedeljo smo se srečali mladi in mentorji ter pod vodstvom mentorice iz Zavoda Dobra pot spoznavali drug drugega, med seboj pletli zaupanje in na koncu pregledali in ovrednotili tri dni medgeneracijskega druženja.

Bilo je lepo in dobro.

Hvala vsem mladim - z željo, da bi se zavedali vsak dan, da na mladih svet stoji.

Hvala vsem starejšim za modrost!

Vabljeni, da si o našem skupnem druženju prebrete tudi članek, ki je bil objavljen v Primorskih novicah.

 


zavod-sopotniki-sopotniki-v-zborniku-trajnostna-mobilnost-v-praksi

Sopotniki v zborniku Trajnostna mobilnost v praksi

V zborniku so prvič na enem mestu zbrani primeri trajnostne mobilnosti pri nas in v bližnji soseščini (I, A), ki pogosto širši javnosti niso dobro poznani in so koristni tako za oblikovalce politik na lokalni ravni kot za izvajalce trajnostnih ukrepov (občine, šole, ponudniki prevozov, organizatorji dogodkov idr.). Zbornik so sooblikovali Inštitut za politike prostora, društvo Fokus in CIPRA s podporo Ministrstva za okolje in prostor.

V zborniku pa smo predstavljeni tudi Sopotniki. Predstavljen je naš namen in cilj ter doprinos k bolj kakovostnemu življenju starejših občanov.

V sredo, 19. oktobra 2016, smo se predstavili kot primer dobre prakse na novinarski konferenci.

V sporočilu za javnost so o nas zapisali naslednje:

Prav posebne prevoze na klic pa so organizirali mladi iz Zavoda Sopotniki v Obalno-kraški regiji. Tako so ubili dve muhi na en mah – na demografsko ogroženih območjih brez javnega prevoza so starejšim omogočili dostojanstveno mobilnost po vsakodnevnih opravkih, iz apatičnosti pa so zbudili številne mlade, ki kot prostovoljci opravljajo družbeno koristno delo s tem, da razvažajo svoje starejše sokrajane. Občine bi naredile veliko, če bi takšne pobude finančno podprle in omogočile kritje osnovnih stroškov.

Na spodnji povezavi si lahko zbornik preberete, Sopotnike pa najdete na 30. strani. 

Zbornik Trajnostna mobilnost v praksi

Na spodnjih povezavah pa si lahko preberete tudi nekaj medijskih objav:

Dnevnik

Delo

Ekodežela

 


zavod-sopotniki-prostovoljci-sopotnikov-smo-opravili-tečaj-prve-pomoči

Prostovoljci Sopotnikov smo opravili tečaj Prve pomoči

Prostovoljci Sopotnikov smo se v soboto, 1. 10. 2016, udeležili tečaja prve pomoči v organizaciji Rdečega križa, Območnega združenja Sežana.

Z inštruktorico Tino Furlan smo predelali teoretično znanje, nato pa smo se razdelili v dve skupini in se preizkusili še v praktičnem znanju. 

Najlepše se zahvaljujemo Območnemu združenju Sežana, sekretarki ge. Dori Sedmak, ki nam je prisluhnila in omogočila ta tečaj za vse nas. 

Sedaj smo Sopotniki bogatejši za ogromno znanja in bomo lahko našim uporabnikom pomagali v trenutkih, ko bo to potrebno.

Veseli pa smo, da smo tečaj opravili po naključju ali ne, na mednarodni dan starejših!


zavod-sopotniki-dan-korporativnega-prostovoljstva-zavod-sopotniki-in-petrol-d.d

Sopotniki na LUPI 2016

Sopotniki smo se tudi letošnje leto predstavili na festivalu nevladnih organizacij LUPA, v sredo 28. septembra. Festival vsako leto organizira CNVOS.

Na naši stojnici so se ustavljali mnogi, tudi starejši občani, med katerimi so vsi povedali, da bi Sopotnike potrebovala skoraj vsaka slovenska občina. 

Igri - analogna in digitalna sta prinesli veliko veselja, predvsem pa medgeneracijskega povezovanja.

Hvala organizatorjem za prijeten dan in za priložnost predstaviti naše delo ter vsem obiskovalcem za podporo in dobre želje!


zavod-sopotniki-sopotniki-na-večeru-namenjenemu-prostovoljcem

Dan korporativnega prostovoljstva ZAVOD SOPOTNIKI IN PETROL D.D.

V torek 27. septembra, 2016 smo Zavod Sopotniki in podjetje Petrol d.d. združili moči v dnevu korporativnega prostovoljstva v pomoči starejšim občanom. Povezala nas je Slovenska filantropija

Za en dan se nam je pridružil zaposleni v podjetju Petrol d.d. in postal naš prostovoljec. Ta junak je bil g. Igor Goja. 

G. Igor je pokazal predanost delu, navkljub temu, da je za krmilo Sopotnikov sedel prvič. Našim uporabnikom je izkazal človeški odnos in z veseljem poklepetal z njimi, delil svoje izkušnje, beseda pa se je ustavila tudi ob skupnih poznanstvih. Vrednote, ki jih Sopotniki z našo storitvijo širimo so živele - medsebojno spoštovanje, medčloveški odnos, druženje in povezovanje različnih generacij, prenos znanj in življenjskih izkušenj ter s tem življenjskih spoznanj.

Vsi smo lahko spoznali, da je tako malo treba, da ljudje nismo več osamljeni in da spoznamo, da SMO VSI NA ISTI POTI!

Posebna zahvala gre Slovenski filantropiji, ki je v nas prepoznala potencial in prisluhnila naši želji po korporativni akciji.

Prav tako se iskreno zahvaljujemo PiNI - koprskemu kulturno-izobraževalnemu društvu, ki vodi stišišče ISKRA. "Posodili" so nam prostovoljca - Juana Miguela Matosa, Španca, ki je v Sloveniji preko evropske prostovoljske službe - Thank you Juan for all your cooperation and knowledge that you shared with us! Juan je bil naš snemalec in kmalu bomo objavili tudi posebno video vsebino.

In seveda podjetju Petrol d.d., ki je v nas prepoznalo sodelavca vrednega zaupanja in skupaj z nami uresničevalo slogan: "Vračamo družbi."


zavod-sopotniki-sopotniki-na-mednarodnem-srečanju-na-temo-zaposljivosti-mladih

Sopotniki na mednarodnem srečanju na temo zaposljivosti mladih 2016

Na povabilo kulturno izobraževalnega društva PiNA iz Kopra smo se Sopotniki predstavili na mednarodnem srečanju na temo zaposljivosti mladih in spodbujanja podjetništva med mladimi, ki je v okviru projekta Evropski HUB model potekal v Strunjanu med 10. in 16. septembrom.

S ponosom lahko povemo, da se je naša predstavitev s petnajstih minut razvlekla na dobri dve uri in ustanovitelj Sopotnikov ter direktor Marko Zevnik je požel aplavz. Skupaj z mladinskimi delavci iz vse Evrope - Bolgarije, Grčije, Anglije, Škotske idr. smo ugotavljali, da imajo starejši po celi Evropi enake težave kot pri nas v Sloveniji. Mnogo je bilo vprašanj, izmenjali smo si ideje in predloge in pogledali, kako bi se Sopotniki lahko razvijali naprej.

Hvala PiNI za povabilo in priložnost predstaviti naše delo ter vsem udeležencem za posluh in podporo.

 


zavod-sopotniki-letno-srečanje-prostovoljcev-sopotnikov

Letno srečanje prostovoljcev Sopotnikov 2016

Prostovoljci Zavoda Sopotniki smo temelj naše organizacije. S pridnostjo, predanostjo delu, humanim odnosom do sočloveka in z zaupanja vrednimi poznanstvi, ki so se stkala med nami in našimi uporabniki, verjamemo, da prispevamo en delček, da je svet, v katerem živimo, boljši.

Naš skupni večer smo porabili za pregled preteklega leta - malo smo pobrskali po statistiki prevozov. V našem delu je veliko novosti, kar nekaj pa jih še prihaja. Prostovoljci so dobili majice Sopotniki z dolgimi rokavi za jesensko-zimske dni. Najbolj pridne prostovoljce pa smo v zahvalo obdarili z darili.

Veseli smo bili, da smo se srečali in da smo med seboj lahko izmenjali tudi mnenja in predloge. 

Človek človeku Sopotnik!


zavod-sopotniki-sopotniki-na-lupi-2016

Sopotniki z MC Podlaga v Šolskem centru Sežana 2016

Sopotnikom sodelovanje ogromno pomeni. V njem vidimo moč pravih dejanj.

Zato smo se spoznali z Mladinskim centrom Podlaga. Podlaga deluje v občini Sežana in je povezovalec med mladimi in širšo lokalno skupnostjo oz. življenjem na sploh. Tako smo se skupaj odločili, da kot gosti njihove predstavitve, predstavimo tudi delovanje Sopotnikov v Šolskem centru Sežana.

Prostovoljstvo je eno izmed življenjskih dejanj, preko katerih lahko mladi uresničijo svoje potenciale, predvsem pa razvijejo sistem vrednot.

Mlade smo povabili k sodelovanju, saj Sopotniki in Podlaga snujemo nove načrte v zelo bližnji prihodnosti.

Vabljeni vsi mladi, da se nam pridružite in spoznate sebe preko odnosa do sočloveka.


zavod-sopotniki-sopotniki-na-občinskem-prazniku-občine-hrpelje-kozina

Sopotniki na večeru namenjenemu prostovoljcem 2016

V sredo, 31. avgusta nas je Občina Hrpelje Kozina povabila, da skupaj preživimo večer namenjen prostovoljcem. Županja ga. Saša Likavec Svetelšek se je zahvalila vsem prostovoljcem v občini, ki pomagajo narediti ta svet boljši. Družili smo se ob pesmih in dobrih življenjskih nasvetih kantavtorja Adija Smolarja. Občini se najlepše zahvaljujemo za vabilo in vso organizacijo ter topel sprejem, Adiju Smolarju pa za nadvse lep in prijeten večer!


zavod-sopotniki-sopotniki-na-občinskem-prazniku-občine-hrpelje-kozine

Sopotniki na občinskem prazniku Občine Hrpelje-Kozine 2016

Sopotniki smo se v Občini Hrpelje-Kozina predstavili prvič, čeprav so občani Hrpelj-Kozine naši zvesti in redni uporabniki.

Imeli smo predstavitveno stojnico. V igrah pa so se tokrat preizkusili predvsem otroci.

Se vidimo na Sopotniških poteh. Na prazniku pa ponovno prihodnje leto!


zavod-sopotniki-sopotniki-na-občinskem-prazniku-občine-sežana

Sopotniki na občinskem prazniku Občine Sežana 2016

Sopotniki smo se na sežanskem občinskem prazniku družili z občankami in občani vseh generacij. Nasmejali smo se ob obeh igrah, izmenjali mnenja o situaciji starejših v naših občinah in pritrdili, da smo Sopotniki postali nepogrešljiv del življenja v občini SežanaNasmehi otrok in presenečenje ob analogni igri ter nadobudno ugotavljanje, katera igra je boljša, digitalna ali analogna, je odmevalo na malem trgu sredi parka pri Starem gradu.

Hvala vsem za obisk in prijetno druženje.

Vidimo se ponovno drugo leto!


zavod-sopotniki-sopotniki-na-oživeli-ulici

Sopotniki na Oživeli ulici 2016

Sopotniki smo na Oživeli ulici zelo uživali. Zelo pa so se imeli dobro tudi obiskovalci naše stojnice - od čisto malih otrok, do mladine, srednje generacije in starejših. Vsi so se preizkusili v dveh igrah - analogni in digitalni. Preko iger smo želeli vzpostaviti most med generacijami. Da bi mladi nekoliko bolje razumeli starejše in da bi starejši nekoliko bolje razumeli mlade :) Veliko je bilo dobre volje, spoznali smo se in z nekaterimi sklenili sodelovanja. 

Hvala za obisk, vaše iskrive nasmehe, pohvale in dobre želje za naprej! In hvala organizatorjem - Klubu študentov občine Koper.

Upamo, da se še srečamo.


zavod-sopotniki-pisani-svet-in-zavod-sopotniki

Pisani svet in Zavod Sopotniki

S Sopotniki vam in vašim vnučkom omogočamo prevoz na poletne delavnice Pisani svet. Vabljeni, da se nam pridružite vsako sredo, ob 10.00, od 6. julija do 17. avgusta.

Zavod Dobra pot tudi letošnje leto sodeluje z Zavodom Sopotniki. Z veseljem vam sporočamo, če potrebujete prevoz in če bi se delavnic skupaj z vašim vnučkom ali vnučki želeli udeležiti, da vas s Sopotniki pripeljemo v Park Škocjanske jame, da skupaj z nami potujete v Pisani svet!

Na delavnicah bodo vnučki krepili koordinacijo telesa skozi igro, svoje ročne spretnosti pa razvijali preko izdelovanja zanimivih in raznolikih izdelkov iz naravnih materialov.

Ustvarjati in gibati se v območju narave, ki je svetovno prepoznano in zaščiteno, je prav posebno doživetje.

Pokličite nas na 031 831 030 (Sopotniki), dogovorili se bomo kdaj in kam vas pridemo iskat.

Preživite prijetne in pisane počitniške dopoldneve na Delezovi domačiji v srcu Parka Škocjanske jame!

Opomba: ob prevozu otroka je obvezno spremstvo odraslega.


zavod-sopotniki-veseli-dan-prostovoljstva-2016

Veseli dan prostovoljstva 2016

V organizaciji Slovenske filantropije poteka, od 16. maja do 22. maja 2016, Nacionalni teden prostovoljstva, v katerem se bodo zvrstili različni dogodki.

V torek, 17. maja 2016, smo se na Veseli dan prostovoljstva zbrale v Ljubljani nevladne organizacije, ki s svojim prostovoljnim delom odgovarjamo na zahtevna družbena vprašanja.

Sončen dan je na predstavitveno stojnico Sopotnikov pripeljal ogromno ljudi. Obiskovalci so naš avtomobil previdno “vozili” čez drn in strn in na koncu vedno srečno prispeli na cilj. Naša igrica je ljudem vseh generacij prinesla veliko veselja in nasmejanega druženja. 

Veliko obiskovalcev nas je podprlo in izrazilo spoštovanje. Velikokrat z željo, da bi tudi v njihovih krajih lahko starejši koristili storitev brezplačnih prevozov.

Hvala vsem za sodelovanje in podporo v naših prizadevanjih narediti ta svet boljši!


zavod-sopotniki-dan-za-spremembe-2016

Dan za spremembe 2016

Zavod Sopotniki smo skupaj z Zavodom Dobra pot sodelovali v vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe v organizaciji Slovenske filantropije. To je dan, ki spodbuja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe skupnosti. Prostovoljske organizacije so tiste, ki v težavnih časih zapolnjujejo nastale vrzeli v družbi. Na ta dan se lotevamo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujemo življenje v svojem okolju in v širši družbi.
Prostovoljstvo je dejanje, ki ga lahko stori vsak izmed nas. S tem, ko poklonimo svoj čas in znanje z namenom pomagati in doprinesti širši skupnosti, pomeni, da smo se dotaknili soljudi in prispevali k izboljšanju družbenega stanja. Zagotovo se v vsakdanjem življenju velikokrat srečamo s spoznanjem, da bi bilo lepše in boljše živeti v družbi medsebojnega spoštovanja.

Naš dan za spremembe je bil namenjen medgeneracijski solidarnosti - spoštovanju med različnimi generacijami.

Na otroški ustvarjalni delavnici Pisani svet smo izdelali drobno pozornost - zeleno deteljico. Ustvarjali smo iz filca. Otroci so prisluhnili tudi poučni in zanimivi zgodbi o spoštovanju med mlajšo in starejšo generacijo - Pšenica, najlepši cvet, ki je skupaj z deteljico postala lepo darilo za starejše. Tako smo deteljice skupaj z zgodbo poslali po pošti vsem uporabnikom in uporabnicam Zavoda Sopotniki.

Skupaj z otroki smo se tudi igrali in otroški smeh je napolnil cel Škocjan.

Verjamemo, da smo živeli Dan za spremembe - Dan za spoštovanje. Želimo si, da ta dan postane naš vsakdan.


"

Predstavitev Zavoda Sopotniki v oddaji Primorska kronika

V tokratno oddajo Primorska kronika je bil uvrščen prispevek novinarke Irene Cunja o delovanju Zavoda Sopotniki. O izkušnjah z uporabo storitve zavoda je spregovorila upokojenka Cvetka Seražin iz Sežane.

Celotna oddaja je dosegljiva tukaj (o Zavodu Sopotniki pri 7. minuti).


zavod-sopotniki-zmanjsana-mobilnost-vodi-v-druzbeno-izkljucenost

Zmanjšana mobilnost vodi v družbeno izključenost

V Zavodu Sopotniki smo se odzvali povabilu novinarke Darje Pograjc in smo v oddaji Dobra dela spregovorili o težavah s katerimi se dnevno srečujejo starostniki - in predvsem o našem poskusu reševanja le-teh.

Prispevek s povezavo do zvočnega posnetka je dosegljiv tukaj.


zavod-sopotniki-predstavitev-delovanja-zavoda-sopotniki-na-občinskem-prazniku-v-sežani

Predstavitev delovanja Zavoda Sopotniki na občinskem prazniku v Sežani

V okviru aktivnosti ob občinskem prazniku občine Sežana, smo delovanje našega zavoda predstavili tudi Sopotniki. S starejšimi obiskovalci smo imeli možnost spregovoriti o težavah s katerimi se srečujejo pri prevozih in se jim predstaviti. Veseli smo bili spoznanja, da nas večina starostnikov že pozna ali pa poznajo nekoga, ki ima z uporabo naše storitve pozitivno izkušnjo.

Med mlajšimi obiskovalci je veliko zanimanja pritegnila igra, kjer so imeli možnost preveriti svoje "vozniške veščine" ob pomikanju lesenega vozila z magnetnim krmilom. Tisti, ki so progo uspešno prevozili, so si prislužili sladko darilce.

Hkrati se želimo še zahvaliti občini Sežana in Zavodu za gasilno in reševalno službo Sežana, ki nam zagotavljata brezplačno parkirno mesto za naše službeno vozilo. Hvala!


zavod-sopotniki-zavod-sopotniki-prejel-plaketo-obcine-divaca

Zavod Sopotniki prejel plaketo Občine Divača

Na slavnostni seji občinskega sveta 3. julija, je bila Zavodu Sopotniki za izjemne prispevke k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju občanov in za delovanje na humanitarnem področju podeljena plaketa občine Divača.

V obrazložitvi je med drugim navedeno:

"Prostovoljci s svojimi vrednotami, načinom dela in odnosa do (so)potnikov povečujejo občutek solidarnosti in medsebojne pomoči. Pri starostnikih se je povišala stopnja socialne vključenosti, povrnil se je občutek zaželenosti, sprejetosti in veselja."

 

V Zavodu Sopotniki se za izkazano priznanje iskreno zahvaljujemo.


zavod-sopotniki-prevozi-na-otroske-igralno-ustvarjalne-delavnice-pisani-svet

Prevozi na otroške igralno-ustvarjalne delavnice Pisani svet

Sopotniki vabimo vse, ki bi v času poletnih počitnic želeli svojemu vnučku ali vnukinji omogočiti obisk otroških delavnic Pisani svet, ki jih organizira Zavod Dobra pot, pa nimate lastnega prevoza, da nas pokličete.

Delavnice potekajo vsako sredo od 8. 7. do 19. 8. 2015 ob 10h na Delezovi domačiji v Parku Škocjanske jame.

Otroci se lahko peljejo le v spremstvu polnoletnega skrbnika.

Več o otroških delavnicah Pisani svet 


Pridruži se ekipi prostovoljnih voznikov in prispevaj svoj delček za boljši jutri!

Piši nam na info@sopotniki.org