Marko Zevnik
ustanovitelj in direktor

Naša rešitev zagotavljanja mobilnosti starostnikov iz ruralnih predelov je nastala kot lokalna entuziastična pobuda - ki smo jo, predvsem ko smo v praksi spoznali, kako pozitivne učinke ima, neprenehoma razvijali in nadgrajevali. Danes imamo izdelan sistem delovanja, lastno razvito informacijsko infrastrukturo ter bogate izkušnje. To nam omogoča, da naš model delovanja širimo v nove kraje in vsaj nekoliko pripomoremo k dvigu kakovosti življenja na podeželju.
Ponosen sem, da so Sopotniki povezali številne srčne prostovoljce, prizadevne koordinatorje in hvaležne starostnike - pa tudi občine, sponzorje in donatorje - v čudovito zgodbo, ki nas vse bogati.


  info@sopotniki.org       040 162 875

Marko Zevnik

Anu Kahuna
koordinatorka programa

Sopotniki so postali moj način življenja. Na poti in v pogovorih s starejšimi sem slišala mnogo zgodb, nekatere so se me še posebej dotaknile. Modrost starejših je neizkoriščen zaklad družbe. Vsakodnevno reševanje izzivov, pisanje dobrih zgodb, ustvarjanje zaupanja, čudoviti trenutki s starejšimi, ustvarjanje vedno novih in novih inovacij mi pomeni inspiracijo za življenje – da se vse da, če se hoče. Smo živi dokaz za to! Zame je, da lahko delam v dobrobit ljudi čast in sreča.


  anu.kahuna@sopotniki.org       041 889 592

Anu Kahuna

Martina Pangos
koordinatorka Enote 1 – Kras-Brkini (občine Divača, Sežana, Hrpelje–Kozina)

Delo pri Sopotnikih mi daje nove izzive, mi daje dobre izkušnje, moč pri premagovanju ovir v življenju, me dopolnjuje, daje večjo moralo in vrednote v življenju. Ljudje s katerimi delam, so plemeniti, polni življenjskih izkušenj in z veseljem prenašam njihove izkušnje v svoje življenje. Učijo me, da so najboljše stvari v življenju v resnici brezplačne.


  martina.pangos@sopotniki.org       031 831 030

Martina Pangos

Klaudija Cigole
koordinatorka Enote 2 – občina Sevnica

Sopotnike sem spoznala po zanimivem spletu okoliščin. Že ob prvem stiku me je navdušila srčnost, s katero opravljajo delo in aktivno spreminjajo družbo na bolje. In sedaj, sem tudi jaz postala del ekipe. Delo koordinatorke prinaša mnoge izzive in tudi v moje življenje je prineslo spremembe. Bolj se zavedam težav, ki jih imajo starejši in spoznala sem, da lahko vsakdo, že z nasmeškom in prijaznostjo sočloveku polepša dan, mu pomaga. Naučila sem se, da je potrebno ceniti svoje zdravje ter biti hvaležna za vsak dan, ki ga imam pred seboj.


  klaudija.cigole@sopotniki.org       031 338 187

Klaudija Cigole

Marko Manzini
koordinator Enote 3 – občina Brežice

Kot koordinator Sopotnikov sem se prvič srečal s problematiko mobilnosti starejših. Že v prvem tednu dela sem bil izjemno presenečen nad številom starostnikov, ki nimajo možnosti prevoza tudi za najbolj osnovne opravke, kot je obisk pri zdravniku. Delo pri Sopotnikih mi je zelo všeč, saj rad pomagam ljudem in njihova hvaležnost mi je v veliko zadovoljstvo.


  marko.manzini@sopotniki.org       041 744 947

Marko Manzini

Jožica Božič
koordinatorka Enote 4 – občina Krško

Delo pri Sopotnikih mi daje veselje in zadovoljstvo. Pomeni mi zavedanje, da je sposobnost pomagati drugim, tudi pomagati sebi.


  jozica.bozic@sopotniki.org       031 441 999

Jožica Božič

Anita Rauh
koordinatorka Enote 5 – občina Kočevje

Ko sem pričela z delom pri Sopotnikih, sem se podala v popolnoma neznane vode. Kmalu sem spoznala, da je to delo, pri katerem naredimo v enem dnevu ogromno dobrega. Ko slišim zadovoljne uporabnike, vem da je bilo delo dobro opravljeno. Vesela sem, da lahko na tak način pomagamo starejšim.


  anita.rauh@sopotniki.org       051 426 411

Anita Rauh

Ljubica Gutnik
koordinatorka Enote 6 – občina Postojna

Delo s Sopotniki mi je prineslo veliko novih poznanstev in prijateljstev, tako s prostovoljci kot uporabniki. Ko z uporabniki stkemo nitke zaupanja, mi to prinese veliko dobrega in zadoščenje, da sem naredila res nekaj za naše starejše občane, kateri včasih potrebujejo ne samo prevoz, temveč tudi toplo besedo. Njihova hvaležnost je neizmerna. Zato gre zahvala tudi našim prostovoljcem, ki svoj prosti čas nesebično pomoč namenijo najbolj ranljivi skupini.


  ljubica.gutnik@sopotniki.org       031 607 070

Ljubica Gutnik

Martina Stegel
koordinatorka Enote 7 – občina Pivka

Delo pri Sopotnikih mi vsakodnevno prinese nasmeh na obraz, ko vidim kako lahko z majhnimi koraki pomagamo ljudem, še posebej ljudem na podeželju. Pri delu sem opazila kako pomembne so majhne stvari, kako pomembno je biti samostojen in iti po opravkih kadar želiš ter da to na podeželju ni nekaj samoumevnega. Ceniti moramo vsak trenutek dneva.


  martina.stegel@sopotniki.org       051 657 555

Martina Stegel

Pridruži se ekipi prostovoljnih voznikov in prispevaj svoj delček za boljši jutri!

Piši nam na info@sopotniki.org